Om wcg18

WCG18 är en sida med information om olika parasporter och handikappidrott. Vi inkluderar sporter som passar alla olika typer och grader av handikapp. Allt från de som har full fysisk funktion i kroppen, men till exempel en synnedsättning, till de som inte kan röra sig alls.

Det finns en handikapp idrott för alla!

Vårt mål är att nå ut till så många som möjligt med information kring parasport. Både till dig som inte har något handikapp, men framförallt till dig som har ett handikapp. Att kunskap om handikappidrott finns i samhället kommer förhoppningsvis resultera i att flera handikappade börjar med en parasport, vilket har fantastiska fördela både psykiskt och fysiskt.

om-oss

Jag som skriver för WCG18 heter Kjell Mattson. Mitt driv ligger i att alla ska få chans till den gemenskapen som sport ger. Och då menar jag inte bara för de utan funktionsnedsättning, utan för exakt alla individer.

Det fina med parasporter är att det finns en sport för alla. Det finns till och med de sporter som går att utöva som blind eller utan någon som helst fysisk rörelseförmåga. Trots att man inte alltid kan idrotta som en människa med full fysik så finns det mycket man kan göra som funktionshindrad. 

Här på WCG18 skriver vi om många olika sporter och hoppas på att just du ska kunna hitta en sport som du gillar och vill börja med. I inläggen finns det länkar till sidor som drivs av olika idrottsförbund inom handikappidrott.

Paraidrottare är idrottare på en helt ny nivå. För i ärlighetens namn, hur imponerande är det egentligen att kunna springa snabbt med två fungerande ben? Såklart är det häftigt när en människa springer i de hastigheterna. Men det är ingenting emot hur imponerande det är när en människa utan ben springer i mål efter ett 100 meterslopp. Om du är ute efter att kolla på sport där du blir imponerad av den mänskliga kroppen, då ska du definitivt söka dig till parasport. Paralympics är den största tävlingen och likställs med OS.